BlackRock: az inspiráló hub

Iroda 2019-03-28

Az Év Irodája Nagyvállalati kategóriájában a világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock nyert. Tavaly Budapesten megnyílt irodájukba a világ 20 országából több mint 450 munkavállalót toboroztak. A nagyvállalat irodájában több mint 50 olyan magyar szakember is dolgozik, akiket a vállalat csábított haza Európából és a tengerentúlról.

A BlackRock 2017 januárjában hozta nyilvánosságra, hogy Budapesten hozza létre fejlesztési és technológiai központját. Azóta a budapesti iroda az EMEA régió 20 irodája közül a harmadik legnagyobb lett, valamint a legnagyobb Európa kontinentális részén. A BlackRock budapesti irodáját mára már 450 munkatárs tekinti otthonának, akik 20 különböző országból származnak. A munkatársak sorkétű feladatokat látnak el a háttértámogatástól kezdve az ügyfelek közvetlen támogatásán át egészen a cég számítógépes alkalmazásainak fejlesztéséig. A BlackRock célja az volt, hogy egy olyan inspiráló irodateret teremtsen, ami HUB-ként funkcionál, támogatja és arra ösztönzi az itt dolgozókat, hogy kreatívak és innovatívak legyenek, és elérhessék a tehetségüknek megfelelő szintet.

A design inspirációját Budapest kulturális kontextusából merítették. Többek között a híres Rubik kocka, a romkocsmák világa és a Sziget fesztivál is mind az inspiráció forrásául szolgáltak. Leginkább fa, fém, és nyers beton anyagokat alkalmaztak, ezeket egészítették ki melegebb színárnyalatokkal. A terek mind a közösség építését szolgálják: a csapatmunka támogatására több megoldást és területet alakítottak ki. A félig nyitott, félig privát kockastruktúrák támogatják a különböző típusú együttműködéseket, valamint a háromszög alakú fülkék is számos konfigurációban alkalmazhatók. A well-being is fontos szerepet játszott a tervezési folyamatban, a biztonság, a kényelem és az egészség voltak a főbb fókuszpontok. Például az iroda két szintje között egy belső lépcsőházat alakítottak ki, hogy ezzel is mozgásra ösztönözzék a kollégákat. A növények pozitív jelenléte miatt rengeteg zölddel találkozni, emellett számos olyan területet hoztak létre, amelyek támogatják a dolgozók kényelmét. Ilyen a baba-mama szoba, a wellness helyiség és a nagy közösségi kávézó is, ami egy rugalmas, multifunkcionális tér, ahol a kávézás mellett lehetőségük van a kollégáknak dolgozni, filmezni vagy rendezvényeket tartani. 

g több irodadizájnra vágysz? Látogass el Instagram oldalunkra!

 

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink