Kirobbanó formában - így kell sikeresen családi házakat építeni!

Interjú 2020-08-18

Meghívást kaptunk egy elismert építőipari vállalkozás, a Modern Home Hungary Kft. többségi tulajdonosától, Juhász Rolandtól, aki mesélt arról, hogyan lehet egy kihívást jelentő, embert próbáló időszakban megerősödni, majd győztesen tovább haladni. A kecskeméti központú építőipari vállalkozás a Budapest-Kecskemét-Szeged tengelyen tevékenykedik, tégla építésű családi házak kivitelezését vállalja sok éve már. 

Az elmúlt időszak nehézségei olyan pozitív hatású fejlődést generáltak a cég életében, hogy megerősödve, újjászületve, minőségi szintet lépve folytatja tevékenységét. Ha össze kellene foglalni eszmecserénk esszenciáját, mindenképpen ezt az optimista visszajelzést adnám a Modern Home Hungary Kft. működésének jellemzésére kirobbanó formában. Nagyon jó érzés egy ilyen megbízható, profi és céltudatos szakmai működésű építőipari vállalkozást látni a piacon.

– Bevezetésképpen mit érdemes tudnunk a Modern Home Kft-ről?

– Közel egy évtizede vagyunk jelen és meghatározó helyünk van a hazai építőipar palettáján. A napokban ünnepeltük meg a 465. téglaépítésű, elérhető árú és kiváló minőségű családi ház szerződéskötését, ami nagyon komoly eredménynek számít. Ez a magas szám büszkeséggel tölt el bennünket és úgy gondoljuk, hogy hitelességünk alapját adja. Nem véletlenül szlogenünk, hogy élen vagyunk az otthonteremtésben.

– Mostanában sok negatív hatás éri a hazai építőipart, elég csak az év eleji áfaváltozásra, majd a vírushelyzetre gondolnunk. Hogyan befolyásolták ezek a cég működését?

– Mint minden piaci szereplőt, úgy bennünket is megérintettek ezek a változások. Az év eleji áfaváltozás nem ért váratlanul minket, erősségünk, hogy képesek vagyunk gyorsan reagálni a piaci változásokra, így az áfaváltozás gazdasági hatásaira is fel tudtunk készülni. A veszélyhelyzet nem várt esemény volt, amely hatalmas motiváló erővel hatott ránk. Maximálisan kihasználtuk ezt az időszakot arra, hogy lassítsunk és elgondolkozzunk azon, hogyan tovább. Mit lehet tenni, hogy a vállalkozás ne a túlélésre játsszon, hanem több lábon állva alapozza meg a hosszútávú és biztonságos profittermelés struktúráját? A lefékezés és kivárás helyett nagy iramban kezdtünk el tervezni és dolgozni a jövőnkkel kapcsolatban. Tudatosan átgondoltuk a működési stratégiánkat, megfogalmaztuk hitvallásunkat és értékeinket, majd olyan üzleti célokat, illetve döntéseket hoztunk meg, melyek a teljes megújulást és szintlépést szolgálták.

– Azt mondhatjuk, hogy ez az időszak a megújulás időszaka volt a Modern Home-nál?

– Igen, egyértelműen. Már jóval a vírushelyzet előtt felismertük, hogy átgondoltabb és szervezettebb keretek között kell tevékenykednünk. Ennek érdekében elkezdtük átalakítani a szervezeti működésünket, hogy egy letisztult, átlátható, költséghatékony struktúrában dolgozhassunk. Alapelvünk lett, hogy cégünk hatékony és nyereséges működése nem az eddig ránk jellemző tényezőktől, a magas létszámtól, a megnövekedett mérettől és még csak nem is feltétlenül az épített házak számától függ.

– Ezek szerint ennek a letisztulásnak a közepén érte önöket a veszélyhelyzet. Mennyire hátráltatta mindez a folyamatot?

– Egyáltalán nem hátráltatta. Bizonyos szempontból segítette is a megújulásunkat. A kihívást jelentő helyzetben derült ki igazán, hogy a megállás helyett előre kell haladnunk. Tudatosan kidolgoztuk, hogy mely területeken kell fejlődnünk, hol érdemes átalakulnunk, mit tartsunk meg és mit engedjünk el. Szerencsésnek érezzük magunkat, hiszen kiváló, szakmájukhoz értő munkatársakkal és sokéves tapasztalattal rendelkezünk, így erőforrásainkat felhasználva a szervezet átalakítása volt a prioritás.

– Hogyan hatott ez a megújulás az önök mindennapi munkájára?

– Hitünk szerint a siker kulcsa a gátló tényezőktől mentes, pozitív energiájú, illetve költséghatékony, szabályozott rendszer működtetése. Mindezek alapján létrehoztunk egy karcsúbb, átláthatóbb és hatékonyabb működésű szervezetet, amelynek lényege továbbra is a minőségi szolgáltatás nyújtása. Változás történt a tulajdonosi szerkezetben, illetve megújult a céget irányító menedzsment összetétele is, melyek nagyon jó hatással vannak az életünkre és munkavégzésünkre egyaránt.

– Egy hatékonyan működő cég motiváló és jó hatással van az ott dolgozókra és az elvégzett munka minőségére is. A piac legfontosabb szereplői, maguk az ügyfelek mit fognak érezni ebből a megújulásból?

– Még nagyobb hangsúlyt fektetünk a minőségi munkavégzésre és a kínálatunk bővítésére, az egyedi igények maximális kielégítésére. A tőlünk megszokott alap családiház konstrukció mellett – a vásárlói igényekre rugalmasan reagálva – nagyobb számban vállalunk szerkezetkész, illetve prémium kategóriájú családi házak kivitelezését is. Természetesen mindezt időben elvégezve és magas minőségi szinten kivitelezve. Elengedhetetlennek tartjuk, hogy vevőink elégedettek legyenek munkánkkal a velünk töltött idő alatt és a házak átadásakor is azt mondják, hogy érdemes volt bennünket választaniuk.

– Izgalmasan hangzik a prémium kategória bevezetése. Mit jelent ez pontosan?

– Az eddig általunk kivitelezett családi ház közt volt jó néhány, az átlagosnál több igényt kielégítő, különlegesnek számító megrendelésünk. Ezek legalább annyi kihívást és szakmai fejlődési lehetőséget tartogattak, mint amennyire élveztük felépíteni őket. Érzékeljük, hogy egyre nagyobb igénye van a minőségibb kivitelezésnek, amelyet egy növekvő számú célcsoport igényel. Mivel igazán kiváló minőséget tudunk nyújtani ebben a szegmensben is, így szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni a különleges igények teljesítésére is.

– Azt mondják, az életben egyetlen dolog állandó, a változás. A változást pedig nehéz minden helyzetben jól kezelnünk. Volt egyfajta szóbeszéd a céggel kapcsolatban, amit inkább aggodalmas hangnak nevezhetnénk, ami elterjedt az emberek között.

Érzékeljük, hogy az általunk generált változás, az erőteljes átalakulás és az erről szóló információk hiánya elindított környezetünkben egy olyan szóbeszédet, amely nélkülözi a valóságot és tényeket a történtekkel, cégünk megújulásával kapcsolatban.

– Mit üzen az önökért aggódóknak?

– A Modern Home Hungary Kft. – számos építőipari vállalkozással ellentétben – a felelősséggel elvállalt, felépített és átadott családi házak kivitelezője maradt és lesz a jövőben is. Nagy a felelősségünk, hiszen álmokat valósítunk meg és családokat segítünk az otthonteremtésben. Ehhez professzionális működés, kvalifikált szakmai gárda és kiváló szakmai partnerek együttműködése szükséges.

Többször is elhangzott a felelősség szó. Jól sejtem, hogy ez az egyik legfontosabb szavuk a szótárban?

– Felelősséggel tartozunk magunkért, a cég működéséért, felelősséggel tartozunk munkatársainkért, megrendelőinkért, partnereinkért. Tudatosan dolgozunk, tervezünk és létrehozunk.

– Beszélgetésünk végén köszönöm a meghívást és az inspiráló beszélgetést, ahol megismerhettük a Modern Home Hungary Kft. veszélyhelyzet alatt végbemenő szervezeti megújulását, a jelenlegi aktualitásokat és kihívásokat, illetve a vállalkozás jövőképét. Mi lenne az a gondolat, amivel megköszönné olvasóinknak a figyelmet?

– Köszönjük, jól vagyunk, kirobbanó formában vagyunk! Várjuk azoknak az ügyfeleinknek megrendelését, akik kiváló ár-érték arányú, határidőre elkészülő családi házat szeretnének, és a tervezéstől a kulcsátadásig terjedő folyamatban egy megbízható generálkivitelezővel, a Modern Home Hungary Kft-vel szeretnék álmaik otthonát felépíteni.

Találkozásunk egyértelművé tette, hogy az utóbbi időszak kihívásai megerősítették a Modern Home Hungary Kft.-t és erővel telve, pozitív légkörben futnak neki az elkövetkező időszaknak. Sok sikert mindehhez!

Partnereink