A Club Aliga a Balaton egyik meghatározó turisztikai központjává válhat

Iroda 2020-08-26

Az idei év a lehetőségek és az adottságok felmérésének, valamint a rövid távú fejlesztések tervezésének éve volt, ezt követően pedig újabb üteméhez érkezik hamarosan a Club Aliga megújítása, miután várhatóan még idén ősszel konkretizálódik a területtel kapcsolatos fejlesztési tervek nagy része, ezáltal lehetőség nyílik ezek ismertetésére és az érdemi egyeztetésre. A terület egyes részeinek fejlesztése már idén végbement: az idei szezonra megújult a strand, amelynek teljes területe a jövőben is nyitva áll majd a helyi lakosok előtt.  

Az Appeninn Nyrt. a felújítás és a fejlesztés szándékával, valamint egy komplex üdülőközpont kialakításának tervével, közvetetten, társbefektetővel együtt vásárolta meg az üdülőközpontot 2019-ben, hogy egy hosszú távú projekt keretében megújítsa, elérve, hogy a Club Aliga a Balaton egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává válhasson. A fejlesztések első szakaszában, még abban az évben megkezdődött a terület részleges rehabilitációja, a használaton kívüli és életveszélyessé vált épületek lebontásával és a zöld területek rendezése.

Az idei szezonra a strand területe is megújult, amelynek teljes területe a jövőben is nyitva áll majd a helyi lakosok előtt, akik – az üdülőtulajdonosokhoz hasonlóan – térítésmentesen használhatják a strandot. Az ide érkező látogatók számos új szolgáltatással találkozhatnak, ilyen többek között a frissített kínálattal rendelkező büfésor, az újonnan kihelyezett mobil szaniterekkel kiegészült strand, valamint a családosok kényelmét és a gyermekek felhőtlen időtöltését elősegítő játszótér.

De mit hoz a jövő?

A Club Aliga hosszútávú fejlesztésének szerves részét képezi a kikötő területének fejlesztése és egy hotel építése is. A teljes balatoni vitorlásturizmus szempontjából komoly potenciállal rendelkező kikötő átfogó felújítása a jövő év őszétől kezdődően, várhatóan kétéves munka keretében valósul majd meg, amelynek részeként a jelenlegi 168 férőhelyes kikötőt az üzemeltető 213 férőhelyesre bővíti, illetve épül majd egy új, modern kikötőépület, valamint a parti étterem továbbfejlesztése is a rövid- és középtávú tervek között szerepel. A szálláshelykínálat fejlesztésének eredményeként pedig előreláthatólag 2023 végéig a Club Aliga területén egy egész évben működő, 4 csillagos, több mint 160 szobás szálloda épül fel. A hotelhez wellness részleg, konferenciaközpont, sportpályák, játszóterek, boltok és kávézók is tartoznak majd.

A projekt megvalósításával a balatoni turizmus egy újjászületett turisztikai központtal, a helyi lakosok és nyaralótulajdonosok hozzáférhető, de a mai igényeknek megfelelő pihenési lehetőséggel gazdagodnak, részvényeseink számára pedig egy kiváló hozamtermelő képességgel rendelkező fejlesztés teremthet értéket. A projekt nemzetgazdasági szempontból történő kiemelése nem csak kiszámíthatóbbá teszi a fejlesztések ütemezését, hanem számos új munkahelyet is teremt a térségben, amelyek így még hamarabb jöhetnek létre.

A fejlesztéssel kapcsolatos tervek véglegesítése jelenleg is folyamatban van, a PRO-MOT Hungária Kft. pedig folyamatosan tárgyal Balatonvilágos Község Önkormányzatával a terület fejlesztésével kapcsolatban. Mind a Kft., mind a közvetett tulajdonos Appeninn Nyrt. arra törekszik, hogy az Önkormányzattal folytatott tárgyalások lezárásáig is – a lehetőségeihez mérten – a lehető legszéleskörűbb tájékoztatást nyújtsa a helyi lakosok, valamint a közvélemény számára. A társaság ősszel tervezi azon fejlesztési terveknek az ismertetését, amelyekkel kapcsolatban érdemi tájékoztatásra és egyeztetésre van lehetőség, mert már konkrét elképzeléseket tartalmaznak.

Fotó: ClubAliga üdülőközpont Facebook-oldal

Partnereink