Bővülhet a pasaréti Vasas Sportcentrum

A Pasaréti út mentén elhelyezkedő Vasas Pasaréti Sportcentrum a II. kerület legpatinásabb sportlétesítménye. A sportközpont területén műemléki épületek sora, valamint egybefüggő sport- és zöldfelületek találhatóak. A Vasas Pasaréti úti telepének megújítása nemzetgazdaságilag kiemelt fejlesztésként lehetőséget kapott arra, hogy a beruházásokkal magasabb színvonalú sportolási lehetőséget biztosítson mind a verseny mind az amatőr sportolók számára, írja az ittlakunk.hu.

A lakókörnyezet élhetőségét szem előtt tartva – lakossági egyeztetések alapján – a sportközpont Radna utcához közeli területén épület nem települhet, megőrizve ezzel az utcához közeli telekrész ligetes jellegét. A Szabályozási Terv módosítása, új vívó- és többfunkciós csarnok építését a Pasaréti út mentén, a volt teniszpályák helyén teszi lehetővé. 

Az ingatlan belső része egybefüggő sport- és zöldterület marad, épület elhelyezése továbbra sem megengedett. A telken jelenleg található kisebb-nagyobb raktár- és melléképületek elbontásra kerülnek, a tenisz funkció nagy része pedig a Hermann Ottó utcai telekrésznél összpontosul, a klub épülettel együtt.

A Szabályozási Terven, a lehatárolt területen belül, az épület legmagasabb pontja is meghatározásra került, megőrizve ezzel a továbbiakban is a területrész településképi illeszkedését. Az ingatlant a jelenleginél több gépjármű kapuval nem lehet feltárni, ezzel is a környéken élők nyugalmát segítve. A Beruházónak telken belül, térszín alatt kell a megfelelő parkoló számot biztosítania, továbbá a környező utak és közterületek teljes felújítását is vállalta a fejlesztéssel egyidejűleg.

Fotó:  Vasas Pasarét Fitness Facebook-oldal