Európa legjobb turisztikai fejlesztése a Liget Budapest

A Városliget megújítása több mint százhúsz ország népszerű idegenforgalmi attrakciójával együtt mérettette meg magát, és először a zsűri, majd a közönség szavazatai alapján bizonyult kategóriája legjobbjának.

Az International Travel Awards a nemzetközi utazási, idegenforgalmi és vendéglátóipari ágazat egyik legrangosabb elismerése, amely minden évben több ezer szereplő közül jutalmazza a szektor legkiválóbbjait. Kontinensenként számos kategóriában érkeznek jelölések minden évben épületekre, természeti látványosságokra és különleges látnivalókra, amelyek közül a győztest közönségszavazással választják ki. A turisztikai szakemberek, a média és a látogatók idén is a világ minden tájáról szavaztak a jelöltekre.

A Városliget megújítása több mint százhúsz ország népszerű idegenforgalmi attrakciójával együtt mérettette meg magát, és először a zsűri, majd a közönség szavazatai alapján bizonyult kategóriája legjobbjának. „A Városliget történelmi megújítása három kulcsfontosságú terület ötvözetén alapul: az ingatlanfejlesztésen – az új kortárs épületek építésétől, a meglévő kulturális intézmények felújításán át a parkfejlesztésig -, a kultúrán és a turizmuson” – mondta a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Gyorgyevics Benedek elmondása szerint fejlesztéseik az előbbi két kategóriában a korábbi években számos díjat hódíthattak el. „Most pedig büszkék vagyunk rá, hogy immáron a harmadik terület, a turisztikai szektor egyik legrangosabb nemzetközi elismerését is magáénak tudhatja a projekt. Ez is visszaigazolja, hogy Budapest elsőszámú családi élményparkjának – benne a Városligeti Nagyjátszótérrel, a lenyűgöző Magyar Zene Házával és Néprajzi Múzeummal – helye van a világ legjobb turisztikai célpontjai között”.

Fotó: Liget Budapest – Palkó György