Folytatják a budapesti rakpart zöldítését

Folytatjuk a rakpart zöldítését; a következő ciklusban 18 milliárd forintból többszáz négyzetméteres zöldterület jön létre a pesti alsó rakparton a Parlamenttől az Erzsébet hídig – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester budapesti sajtótájékoztatóján.

A közösségi költségvetés forrásait felhasználva, a budapestiek akaratának megfelelően, folytatódik a terület fejlesztése, amiről széles körű társadalmi egyeztetés folyt és megállapodás született szakmai és civilszervezetekkel – mondta a főpolgármester.

Elmondta, itt az ideje, hogy ezt az alulhasznosított, de csodálatos területet „sokkal jobban használjuk”. Megvannak a tervek és a források is egy zöldebb, gyalogosbarát, minőségi burkolatokkal, árnyékolókkal, párakapukkal, napozókkal, és a zöldterület hosszú távú fennmaradását biztosító öntözőrendszerrel ellátott terület kialakítására. A beruházás hétfőn elkezdődik – közölte a főpolgármester.

Kérdésre válaszolva Karácsony Gergely elmondta azt is: nem támogatja Lázár János építési és közlekedési miniszter ötletét a Közlekedési Múzeum Debrecenbe költöztetéséről. A múzeum jó helyen van – jegyezte meg. „A Mini Dubajt el kell felejteni, helyette Maxi Budapestet építeni” – fűzte hozzá az ellenzéki politikus.

Fotó: pixabay