Ingyenes programok egész nyáron a Városligetben

Izgalmas családbarát programokkal, bővülő sportolási- és rekreációs kínálattal, és a megújuló Liget népszerű attrakcióit bemutató, vezetett épület- és parksétákkal várja a nyári szezonban a látogatókat a Városliget – jelentette be Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója. Az évadot a BalloonFly születésnapja indítja, amelynek nyitása óta már 54 000 utas, közel 1 200 órát töltött el a levegőben, több mint 4 000 felemelkedése során számtalan különleges pillanatot okozva. A Szinyei Merse Pál festményét megidéző városligeti légballon kilátó rövid idő alatt a főváros vidám jelképévé vált, amelyet a levegőben Budapest gyakorlatilag minden pontján látni lehet.

„A Városliget megújításával az a nem titkolt célunk, hogy a parkhoz kapcsolódó minden területen jelentős minőségi ugrást érjünk el, s ez hatványozottan igaz a Liget szolgáltatásaira, programkínálatára is. Éppen ezért idén nyáron a család minden tagja számára tudunk valami izgalmasat nyújtani a Liget Budapest szervezésében.” – mondta el Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója. 

A Liget Budapest ingyenes nyári programkínálatát bemutatva elmondta: „A legkisebbek számára a Hahota Gyermekszínház vidám előadásokkal mutatja a magyar mesekincs ikonikus darabjait, a Felelős Gasztrohős programsorozat pedig a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra hívja fel a figyelmet játékos, edukatív feladatokkal. Salsa a Parkban címmel igazi karibi hangulatú, élőzenés közösségi táncot rendezünk a Néprajzi Múzeum épülete mellett.

A sportolni vágyóknak profi oktatók irányítása mellett jóga órákkal, illetve futó- és tájfutó edzésekkel készülünk, a kutyásokat agility foglalkozásokkal várjuk, kikapcsolódásra vágyó látogatóinknak pedig Tai Chi foglalkozásainkat ajánljuk. Ha valaki az ingyenes családi programokon túl szeretne a Liget Budapest Projektben megvalósult népszerű attrakciók – úgy, mint a Magyar Zene háza, a Néprajzi Múzeum, a Millennium Háza vagy éppen a park – titkaival, érdekességeivel megismerkedni, őket vezetett épület- és parksétáinkon várjuk.” 

A nyári évad programjain az ingyenesen kiváltható Liget+ tagsággal térítésmentesen vehetnek részt a látogatók, míg a vezetett sétákra szóló jegyeket kedvezményesen vásárolhatják meg. A részletek és az időpontok a Liget Budapest honlapján érhetőek el.

Látványos ballonozás

A vezérigazgató beszámolt arról is, hogy éppen egy éve látványos újdonsággal bővült a Városliget, a Liget Budapest Projektnek köszönhetően visszatért a parkba egy több mint 120 évvel ezelőtt is nagy népszerűségnek örvendő légi attrakció, a városligeti ballonozás. A kilátó egy talajhoz rögzített légi kilátópontként működik a Széchenyi fürdő szomszédságában lévő Mimóza dombon, ahol kosarában egyszerre akár 30 utassal is 150 méter magasba emelkedhet, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul fel a Városligetre és a fővárosra.

„A BalloonFly első éve fantasztikus élményeket és igazán különleges pillanatokat okozott nem csak a látogatóknak, hanem nekünk is. Összesen 131 napon közel 1 200 órát töltöttünk a levegőben, melyhez mintegy 4 300 alkalommal emelkedett a ballon a magasba. A ballon üzemideje nagymértékben függ az időjárástól, az utasok biztonsága érdekében csak a megfelelő szél- és csapadék viszonyok között emelkedik el a talajtól” – ismertette a BalloonFly első évének eredményeit Závodszky Zoltán, a BallonKilátó Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Liget Budapest – Palkó György