Kezdődhet a Pázmány Campus beruházás

Kezdődhet a Pázmány Campus beruházás, miután a Kúria megsemmisítette a Magyar Rádió egykori épületeire kimondott változtatási tilalmat, amivel a VIII. kerületi önkormányzat akadályozni próbálta az egyetemi és kerületi fejlesztési terveket – közölte Lázár János a közösség oldalán.

Az építési és közlekedési miniszter ígéretet tett arra, hogy folytatják a társadalmi egyeztetést a beruházásról. „Számunkra fontos, hogy a helyiek mondják el, hogy az új egyetemi épület környezetében hogyan újuljanak meg a homlokzatok, az utcák, a parkok” – fogalmazott. A célból nem engedünk, de ez oda vezető útról továbbra is tágyalunk – tette hozzá.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem új épületeinek terveit a 2021-ben lezárult tervpályázat eredményeként a KÖZTI és a Hamburg C. készíthetik. A campusfejlesztés egy összetett feladat: egyetemépítés, műemléki felújítás és városfejlesztés is egyben, amelynek eredményeként közel 4000 hallgató és közel 500 oktató kap új otthont a Palotanegyedben, a Múzeum utca – Pollack Mihály tér – Bródy Sándor utca – Szentkirályi utca által határolt városnegyedben. Az új campussal csökken az egyetem széttagoltsága, így nem kell majd a diákoknak és oktatóknak annyit ingázni.

Kép forrása: Fürjes Balázs közösségi oldala