Megújulnak a játszóterek? Magyar mászófalrendszer Európa legjobbjai között

Magyar döntőse is volt a DesignEuropa Díj negyedik, a berlini Axica Kongresszusi Központban megrendezett versenyének.

A Kis- és feltörekvő vállalkozások kategóriájában a kültéri felszerelések és kiegészítők tervezésére és gyártására szakosodott magyar vállalatot, a HBH-t ZigZag Boulder nevű termékéért, egy kültéri moduláris mászófalrendszerért jelölték.

Kialakításuknak köszönhetően a moduláris alkotórészek könnyen összekapcsolhatók, és végtelen kombinációt tesznek lehetővé. Az Erdélyi Tamás által tervezett kültéri termék a szabadidő kellemes eltöltésére vágyók, az amatőrök és a profi sportolók számára készült, így a mászás kortól, tapasztalattól és képességektől függetlenül mindenki számára elérhetővé válik.

A szekció díját a RemigoOne, a szlovén Ajda Bertok által a tengerhajózási innováció és a fenntarthatóság elveinek megfelelően tervezett, kívülre szerelhető elektromos hajómotor nyerte el. Magyarországot a zsűri tagjai között Kohut-Jankó Anna is képviselte.

2003 óta Magyarország 3394 formatervezési minta oltalma iránt nyújtott be lajstromozási kérelmet az EUIPO-hoz. Magyarországon a formatervezési mintákat nagy arányban alkalmazó ágazatok nagyobb mértékben járulnak hozzá a GDP-hez (20,6%) és a foglalkoztatáshoz (14,7%), mint az uniós átlag (15,5% és 12,9%).