A CTP 460 hektár erdőt vásárolt a csehországi Zlín közelében

Well 2021-03-09

A CTP 460 hektár erdőt vásárolt Kelet-Csehországban, így a vállalat által tulajdonolt erdők összterülete elérte az 560 hektárt. A CTP célja, hogy minden négyzetméternyi épületéhez egy négyzetméternyi erdőt birtokoljon, ezzel helyreállítva és megvédve az erdők természetes biodiverzitását. Legutóbbi  tranzakciójával a CTP már 89 százalékban elérte kitűzött célját.

A CTP először 2019-ben vásárolt 100 hektárnyi erdőt, ekkor tűzte ki célul, hogy épített portfóliójának minden négyzetméterére egy négyzetméter erdő jusson, támogatva ezzel az erdők természetes biodiverzitásának helyreállítását és védelmét. A CTP portfóliója 2020 végére 6,3 millió négyzetméter bruttó bérbeadható területre nőtt, és a 2021. februári, morvaországi 460 hektáros erdő megvásárlásával komoly lépést tett tervének megvalósítása felé, elérve kitűzött céljának 89 százalékát.

„A CTP rendkívüli jelentőséget tulajdonít a fenntartható működés megvalósításának. Teljes ingatlan-portfóliónk rendelkezik BREEAM tanúsítvánnyal, parkjainkban megújuló energiát és épületirányítási rendszert (BMS) alkalmazunk, valamint a »körkörös gazdaság« megvalósítására törekszünk. Meggyőződésünk, hogy környezetvédelmi törekvéseinknek túl kell mutatnia a parkjainkon, ezért komoly felelősséggel viseltetünk a természet nagyszabású védelme iránt” – mondta Remon Vos, a CTP alapítója és tulajdonosa.

A CTP jelenleg Közép-Kelet-Európa egyik legzöldebb ingatlanfejlesztője, amelynek működése az idei évben már teljes egészében karbonsemleges. Öt hónap alatt a vállalat zöldkötvények kibocsátásából 1,55 milliárd euró bevételre tett szert, amelyet környezetvédelmi projektjeinek finanszírozására fordít. A vállalat azt tervezi, hogy portfóliójának növekedésével további erdőket vásárol más olyan országokban, ahol működésével jelen van.

Partnereink