Ismét megnyitják a rakpartot Budapesten

Újra megnyitják a hétvégén a pesti alsó rakpartot a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt: az április 22-i Föld napjához és az I bike Budapest bringás felvonuláshoz kapcsolódva színes szabadtéri programok várják a gyalogosan, kerékpárral vagy rollerrel közlekedőket – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A rakpartszakaszt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között lehet „autómentes környezetben” használni, és a 2-es villamosvonal alatti „viadukt” is megnyílik az érdeklődők előtt, ahol kiállítják a Népliget tájépítészeti ötletpályázat díjazott pályaműveit.

Vasárnap az élhetőbb városért dolgozó civil szervezetek kitelepülései gazdagítják a köztéri eseményt. Szombat délután lesz az I bike Budapest kerékpáros felvonulás, amelynek útvonala – a Margit híd és az Erzsébet híd között – érinti a rakpartnyitás helyszínét, mint ahogy a vasárnap délelőtti Vivicittá félmaraton futóverseny útvonala is.

A BKK közölte: a Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra szombatra virradó éjszakától vasárnap este 11 óráig nem hajthatnak be gépjárművel. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra; a Közraktár utcától észak felé tartók azt a Havas utcánál hagyhatják el. Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét. A teljes átadásig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, erre a kihelyezett tájékoztatók is figyelmeztetnek.

Fotó: bkk.hu