Nemzetközi piacokon is terjeszkedhet az Access4you

Speciális igényű emberek számára nyújt díjmentesen megbízható információt épületek, helyszínek akadálymentességéről az Access4you. A hazai fejlesztésű startup az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures 365 millió forintos befektetése révén nemzetközi piacokon bővítik tovább partnerhálózatukat.

Az Access4you egységes jelrendszere képes világszerte segíteni az érintett célcsoportok tájékozódását, egyúttal hatékonyan támogatja az ingatlanok, középületek tulajdonosainak üzleti és fenntarthatósági céljait. A tervezés alatt álló, vagy már elkészült épületek tulajdonosai és üzemeltetői közvetlenül, vagy akkreditált partnerhálózaton keresztül igényelhetik az Access4you tanúsítványt Magyarországon és külföldön egyaránt.

Az auditálást minden esetben független szakértők végzik, akik csaknem ezer szempontot figyelembe véve teljeskörű visszajelzést adnak az ingatlan akadálymentességi állapotáról. Az idős, mozgásában korlátozott, gyengén látó, vak, nagyothalló, siket, kognitív zavarral élő, kerekesszékkel, babakocsival és segítőkutyával közlekedő emberek minimumkövetelményeihez igazítva tanúsítják és minősítik az adott épületet, illetve javaslatot tesznek további fejlesztésekre is.

Berecz Balázs, az Access4you alapítója és ügyvezetője kiemelte: a részletes és megbízható információ hiánya miatt az élet minden területén gyakran érhetik nem várt meglepetések a fogyatékossággal élő embereket, a tanusítvány elősegíti, hogy minden érintett azonos információval rendelkezzen. Kitért arra, hogy eddig több mint ezer épületet auditáltak, amelyek közül a védjegyhasználatra jogosultak felkerülnek az Access4you weboldalára és applikációjába. Az ingyenesen elérhető adatbázis évi húszezer egyedi látogatót számlál.

Terjeszkednek

Szluha Dénes, a Hiventures startup üzletágának vezetője azt hangsúlyozta, hogy az Access4you valódi megoldást nyújt a piac igényeire, Magyarország mellett már Csehországban és Romániában is akkreditált partnerhálózat segítségével dolgozik.

Az Access4you-nak Indiában is vannak partnerei, illetve előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az Egyesült Államokban és Kanadában. A befektetés teljes egészét ezekben az országokban a védjegy értékesítésére, további partnerek felkutatására és azok akkreditálására fordítják. Az akkreditációs folyamat egyik fő eleme az épületek auditálásához szükséges tudásbázis és technológia átadása.

A cég bevétele döntő többségben az épületek auditálásából (felméréséből), valamint a tanúsító védjegy értékesítéséből származik, amely történhet közvetlenül az Access4you-n, vagy az akkreditált partnerhálózatukon keresztül. A jövőre vonatkozó tervekkel kapcsolatban azt írták, hogy az Access4you 2028 végére húsz országban szeretne jelen lenni, 130 partnerrel és tízezer auditált ingatlannal.

Fotó: H2Offices irodaház