Sikert aratott a Nemzetközi Zöld Építés Hete

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete idén szeptember 11-15. között rendezte meg a Nemzetközi Zöld Építés Hetét. „Építsd a jelent, alakítsd a jövőt!” – jövőbe mutató példákkal, szakmai beszélgetésekkel és gyakorlati műhelymunkával segítette elő az egyesület az építési szektor szereplőinek innovatív gondolkodásmódját, kreativitását, a megfelelő cselekvésre buzdítva őket.

A hét legnépszerűbb programján a Green Walk-on, idén 14 budapesti és 2 vidéki helyszínen mutatták meg a környezettudatos építés jó példáit. A sétákon egyedülálló építészeti megoldásokkal, energiahatékonysággal, kiemelkedő minősítésekkel rendelkező környezettudatos irodaházakat, középületeket, passzív társasházat, iskolaépületet nézhettek meg az érdeklődők. Arra is fény derült, hogy hogyan lehet jól épületet üzemeltetni a dolgozói egészséget szem előtt tartó WELL Building Standard támogatásával.

A Nemzetközi Zöld Építés Hete kiváló alkalom volt arra, hogy nyitottabb gondolkodással nézzük az ingatlanszektor problémáit, amelyek a jövőnket meghatározzák. Erre adott lehetőséget a Fenntarthatósági Jövőkép Játék is, amelyet a Frontira stratégiai design ügynökséggel adaptáltak a zéró karbon célkitűzésekre és az építési ágazatra. A workshopon a résztvevők két csapatban vitatták meg egy-egy képzelt város 2050-ben való működését. Az elképzelt szcenáriók alapján a jelenlegi gyakorlatukra fogalmaztak meg konkrét lépéseket (az elképzelt jövő megvalósítása, illetve elkerülése érdekében).

A HuGBC az eseménnyel a World Green Building Council  kezdeményezésére elindított, több kontinensen átívelő programsorozathoz csatlakozott.

Fotó: hugbc.hu