Az Infogroup építi az első LG-Magna európai gyárat 

A Built-to-suit konstrukcióban épülő gyárat az Infogroup az IGPark Miskolc ipari parkban fejleszti a dél-koreai LG és a kanadai Magn közös vállalat számára. Az épület 9.000 m2 termelő- és logisztikai csarnokot, valamint 2.500m2 iroda és szociális területet foglal magában. A fejlesztés decemberben kezdődött és várhatóan 2024 végén kerül átadásra.

A dél-koreai LG és a kanadai Magna vegyesvállalata Miskolcon építi meg első európai gyárát, a mintegy húszmilliárd forint értékű beruházás több mint kétszáz új munkahelyet teremt a városban – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető arról számolt be, hogy a vegyesvállalat elektromos autókhoz fog invertereket és fedélzeti töltőket gyártani, a próbatermelés 2025-ban kezdődhet meg. A húszmilliárd forint értékű projektet az állam 6,2 milliárd forinttal támogatja, így hozzájárulva kétszáz új munkahely létrejöttéhez.

A fejlesztő Infogroup idén nyáron már átadta az ipari park első 19.000 m2-es csarnokát, amelyet egy nemzetközi gyártó vállalat számára épített szintén BTS konstrukcióban.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán