A H2Offices is indul Az Év Irodaháza kategóriában

A Skanska fenntartható fejlesztés iránti elkötelezettségének legújabb példája a H2Offices komplexum első fázisa a Váci úti irodafolyosón, ahol 26 000 m2-nyi terület szolgálja a bérlőket. Skandináv design, környezetvédelmi tudatosság és fenntartható megoldások, természetes anyagok alkalmazása, újrahasznosított alumínium felhasználásával készült homlokzat, őshonos növények a kertben – néhány a kivételes design-elemek közül. Az épület is pályázott Az Év Irodája versenyre.

A H2Offices első fázisa, a Skanska legújabb, a budapesti látképet gazdagító épülete remek példa arra, hogyan működik együtt a fenntartható tervezés, a legkorszerűbb megoldások, valamint a részletek és anyagok iránti figyelem az itt dolgozók jóllétének megteremtése érdekében. Az épület nagy érdeklődést váltott ki a bérlők körében, nem véletlenül a kiadható terek már több mint 80%-át elfoglalták a vállalatok. A lokáció is kiemelkedő, hiszen a Váci úti irodafolyosón a Nyugatitól pár sarokra épült és épül tovább a komplexum.

Sőt, az épületegyüttes első fázisát a Skanska már értékesítette is az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alapnak, ami jól jelzi a fejlesztés értékét a visszaeső befektetési piacon is. Hiszen az épületben már nem csak a mára, hanem holnapra és a holnap bérlői igényeire is gondoltak. Az emberközpontú munkahelyi környezetre irányuló fókusz megfelel a modern vállalkozások és dolgozó emberek igényeinek.

A multifunkcionális irodatereknek, valamint a relaxációra és társas interakciókra lehetőséget adó zónáknak köszönhetően az épület elősegíti a kreativitás, a produktivitás, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtését. A természet is hangsúlyos szerepet kap, hiszen a H2Offices egyik fő vonzereje a gondosan megtervezett sokoldalú kertben rejlik. A változatos növényzettel rendelkező zöld őshonos és a kis tó körül vízkedvelő növényekkel nem csupán az épületben dolgozók, hanem a nagyközönség számára is nyitott.

A fenntartható megoldások sem hiányozhatnak, így az épületben energiatakarékos rendszerek, intelligens vízkezelés, újrahasznosított és természetes anyagok felhasználása segíti a Skanskát a karbonlábnyomának csökkentésére, valamint a fenntartható jövő megteremtésére irányuló törekvését. Többek között az innovatív vízgazdálkodás 40%-os megtakarítást eredményez, az évi több mint 29%-kal kevesebb energiafelhasználással együtt az irodaház évi 290 tonnával kevesebb széndioxid-kibocsátással üzemel. Nem véletlenül érdemelte ki a komplexum a LEED Platinum tanúsítványt és az Access4You Arany minősítést.

Tervezők: Arrow Architects, IN-EX Studio, Lépték-Terv, Skanska Építő Magyarország

December 15-éig itt lehet jelentkezni Az Év Irodája és a Real Estate Awards versenyekre.