Így néz ki a Servier új irodája a BudaParton

A vállalat a Budapart Downtown irodaházban alakította ki új munkahelyét, ahol a cél egy olyan közös tér létrehozása volt, amely alapjaiban változtatja meg az eddigi tradicionális munkakultúrájukat. A Cushman & Wakefielddel közösen hozták létre azt az innovatív shared desk irodát, amely közvetíti értékeiket, az innováció iránti elkötelezettségüket, és ahol a közösség és a dolgozói jóllét kiemelt szerepet kap. Lássuk Az Év Irodája verseny újabb résztvevőjét!

Előzetesen a Servier nemzetközi gyógyszeripari vállalat hazai vezetése projektcsapatot állított fel, hogy az együtt gondolkodáson, döntéshozatalon túl folyamatosan tájékoztassa az irodakialakítás lépéseiről a kollégákat és továbbították a visszajelzéseiket. Hiszen a cél az volt, hogy az új közösségi tér valóban közösségi legyen.

A közös munka eredménye egy egyedülálló dinamikus tér, amelyben a különböző funkciók arra ösztönöznek, hogy munkavállalók rugalmasan mozogjanak az irodában, tudatosan keressék az elmélyült munkára vagy éppen a projekttevékenységekre fókuszáló zónákat.

A belsőépítészeti koncepció tükrözi a vállalati márkát, többek között a céges logót megjelenítő mosoly nyitottságot, játékosságot fejez ki. Megbújik a padlószőnyeg hullám mintázatában, az akusztikus panelek görbületében és a bútorok ívelt vonalában. A brand másik fontos eleme a merész, kontrasztos színpaletta: az elegáns, letisztult, halk színek néhol élénk színfoltokkal keverednek.

A vállalati identitás és esztétikum összehangolása mellett a természet hangsúlyosan jelenik meg a bútorok és kiegészítők színeiben. A puha textúrázott akusztikus panelektől kezdve a falakra felvezetett szöveten át a világos nyírfa bútorokig minden arra szolgál, hogy meghitt, kellemes környezet jöjjön létre.

Emellett kötetlen, játékos megoldások segítik a felszabadult, kreatív ötletelést és csapatépítést, ilyen például a lépcsős kialakítású Aréna ülőpadokkal és írható falakkal. A cafeteria és workcafé pedig többfunkciós terekké léptek elő, ahol egy finom kávé mellett lehetőség van a kikapcsolódásra, beszélgetésre vagy informális meetingre, munkavégzésre.

Kiemelt szerep jutott az ergonómiának is: állítható asztalokat helyeztek el az álló és ülő munkavégzés szabadsága érdekében. A magas minőségű irodaszékek mellett pedig kényelmes kanapékba süppedhetnek az alkalmazottak az informális megbeszélésekhez vagy a relaxáláshoz.

A vállalat fenntarthatósági törekvései közé tartozik a papírmentes iroda, nem véletlenül az irattárat jelentős részben digitalizálták. Emellett minden tárgyalóban és a cafeteriában képernyők biztosítják az otthon lévő munkatársak bevonását a közös tevékenységekbe.

Összességében az új iroda a funkcionalitáson túl az innovációt és a közösséget ünnepli, amely mintaként szolgálhat a globális vállalatcsoporton belül a többi testvérvállalatnak és az új megoldásokat kereső hazai cégeknek.

Tervezők: Belsőépítészet: Cushman & Wakefield, Nietsch Márta. Projekt menedzsment: Cushman & Wakefield. Grafikai tervezés: PONT co.lab

December 15-éig itt lehet jelentkezni Az Év Irodája és a Real Estate Awards versenyekre.