Magyar szakembert választottak a GTC igazgatótanácsába

Gárdai János, az GTC új operatív igazgatója és igazgatósági tagja 1996-ban az Autóvill Rt.-nél pénzügyi elemzőként kezdte pályafutását. 1997 és 1999 között az ERECO Rt.-nél pénzügyi kontroller és kontrolling vezetőként dolgozott, ezt követően csatlakozott a White Star Real Estate-hez (AIG/Lincoln), ahol az elmúlt 22 évben az ingatlan-üzleti tevékenység területén számos pozíciót töltött be – pénzügyi igazgató, fejlesztési igazgató, majd ügyvezető igazgató és partner volt. Ő irányította és felügyelte a magyarországi iroda működését, részt vett a fejlesztésben, az ingatlan- és vagyonkezelésben, valamint akvizíciókban és üzletfejlesztésben. Az évek során összesen 400 millió eurós beruházást felügyelt. Diplomáját a Pénzügyi és Számviteli Főiskola vállalati számvitel szakán szerezte.

Az újonnan kinevezett fejlesztési igazgató és a GTC igazgatósági tagja, Pedja Petronijevic 2008-ban szerbiai országos műszaki igazgatóként csatlakozott a GTC-csoporthoz. A 2012-es országos ügyvezető igazgatói előléptetése óta sikeresen felügyeli a portfólió növekedését. Ez idő alatt a GTC befejezte 10 belgrádi irodaépület építését – köztük a FortyOn és a Green Heart irodaházat –, valamint ő felelt a belgrádi Ada Mall kivitelezéséért is. 2017-ben a CIJ Awards Serbia & SEE díjátadóján az Év Legjobb Vezetője díjjal ismerték el munkáját. A GTC-hez csatlakozását megelőzően a Mercury Engineering szerbiai működéséért volt felelős. Szakmai pályafutását a botswanai Gaborone egyik legnagyobb fejlesztésében projektmérnökként kezdte. Pedja Petronijevic gépészmérnöki mesterdiplomáját a Belgrádi Egyetemen szerezte.

Pedja Petronijevic

„Örömmel köszöntöm a GTC igazgatóságának két új tagját: Pedja Petronijevic fejlesztési igazgató és Gárdai János operatív igazgatót. Pedja a cégünk további fejlődését támogatja, János az operatív tevékenységet felügyeli ezentúl. Mindketten vezetői pozíciókban szerzett széles körű tapasztalattal és hatalmas piaci ismerettel rendelkeznek. Bízom abban, hogy általuk, az igazgatótanács munkáját segítve a GTC megerősíti pozícióját a kelet-közép-európai régióban, és további sikereket ér el” – hangsúlyozta Yovav Carmi, a GTC Igazgatótanácsának elnöke.

Borítókép: Gárdai János