Már épül a Corvin Innovation Campus a Szigony utcánál

A Corvin Irodák közvetlen közelében elhelyezkedő Corvin Innovation Campus különleges megjelenésű irodaépülettel bővíti a Corvin-negyedet, Közép-Európa legnagyobb, belvárosi területre kiterjedő városrehabilitációs beruházását. Az egyedi homlokzattal és kialakítással rendelkező irodaház a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca valamint Balassa utca találkozásainál áll majd. A kilencszintes épületegyüttes első üteme 15 800 négyzetméter, a második 13 800 négyzetméter irodaterületet biztosít. Mivel a projekt egy teljes tömb rehabilitációját is jelenti, a környező utcák felé eltérő stílusú homlokzattal találkozhatnak a járókelők. Az épülettel megújuló parkosított közterek és kiszélesített utak teljesen újragondolják a környék látványát.

A fejlesztés már a jelenlegi egészségügyi helyzet következtében átalakuló bérlői elvárások figyelembevételével történik. Az épület a szigorú BREEAM Excellent fenntarthatósági elvárások szerint valósul meg. A cégcsoport korábbi irodaprojektjéhez hasonlóan, az új épületet is a WELL Platinum minősítésnek megfelelően fejlesztik, ami a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el.

A WELL szigorú egészségvédelmi előírásaira és tapasztalataira alapozva indította el a Futureal a vadonatúj „Stay Safe” kezdeményezését. A program keretében az ingatlanfejlesztő új biztonsági előírásokat vezet be és további technológiai megoldásokat tesz elérhetővé az épület kialakítsa során, hogy megfeleljen az irodai környezettel szembeni legmagasabb piaci igényeknek. Az épület gépészeti rendszere, a magyarországi követelményeket messze túlteljesítő egyedi szűrői, UV-s csírátlanítói Budapest egyik legtisztább levegőjét biztosítják majd.

A Stay Safe egyik szembetűnő eredményeként a Corvin Innovation Campus közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak. A látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók, valamint a biztonságos távolságot jelző jelzések fogadják. A liftek telefonos applikációval is hívhatók lesznek, a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelik fel. Az egyes irodákban a bérlők számára is rendelkezésre áll majd a modern infrastruktúra a lehető legegészségesebb munkakörnyezet kialakításához.

A Corvin Irodák közül a Corvin Innovation Campus helyezkedik el a legközelebb a metrómegállókhoz, így biztosított a könnyű megközelíthetősége. Az irodaházat a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték, építésénél pedig nagy hangsúlyt fektetnek a zöld környezet kialakítására. Az udvar a Corvin Sétány meghosszabbításaként kellemes rekreációs felületet biztosít. A központi lobbiból érhető el a közel 3000 m2-es belső udvar, melynek formai koncepciója a benapozást, az építészeti formavilágot és adottságokat is figyelembe véve, egyfajta nagy közös kültéri nappaliként egészíti ki, illetve teszi még élhetőbbé a közvetlen környezetet.

A helyszínen kávézó és étterem áll majd az ott dolgozók rendelkezésére. A Corvin Innovation Campus belső tereiben többek között multifunkciós szoba gondoskodik majd az ott dolgozók jó közérzetéről. Annak érdekében, hogy a tömegközlekedésre és az autóhasználatra is megfelelő alternatívát nyújtson, az épület a biciklistákat emelt számú biciklitárolóval, külön zuhanyzókkal és szekrényekkel várja.

„A Corvin Innovation Campus már egy új korszakban nyitja meg kapuit, ahol alapvető elvárás lesz a lehető legegészségesebb és legbiztonságosabb munkakörnyezet. A WELL minősítés egyik hazai úttörőjeként eddig is élen jártunk az irodai dolgozók jóllétének megvalósításában. A Stay Safe programunk pedig egy új, még látványosabb szintre emeli az eddigi szolgáltatásainkat” – hangsúlyozta Tatár Tibor, a Futureal-csoport vezérigazgatója.