A Waberer’s üdülőt vásárolt dolgozóinak

A Balaton-parti stranddal rendelkező Holet Frida Familyt a társaság megvásárolta és egy több éves felújítási programmal korszerűsíti. A fejlesztésekkel együtt a beruházás összköltsége meghaladja az egymilliárd forintot. Évente összesen ezer alkalmazott és családja pihenhet egy-egy hetet kedvezményesen a Waberer’s Club Hotelben, főszezonban. Az üdülőben a korszerűsített szobák, illetve lakosztályok mellett a sportolási lehetőségek széles választéka várja a dolgozókat. Műfüves labdarúgó-, strandröplabda-, kombinált kézi- és kosárlabdapálya, petang illetve pingpong felszerelés, valamint számtalan vízi sport eszközei állnak rendelkezésre. 

Az üdülő beruházás kiegészíti a Waberer’s szociális gondoskodási intézményrendszerét: a Waberer’s Alapítvány által a rászorulóknak nyújtott támogatást, a gyermeknevelési hozzájárulást, a folyamatos betegállományba kerültekről való gondoskodást. Az egy éves balesetmentes közlekedésért a gépjárművezetők 200 ezer forint hűségjutalmat kapnak. A vállalat finanszírozza évente 100 hivatásos gépjárművezető E kategóriás kiképzését, enyhítve ezzel a sofőrhiányt.

A szálloda eredetileg 1972-ben nyitotta meg kapuit Volán Üdülőként, majd 1996-tól a tulajdonosok és a Frida család üzemeltetésének köszönhetően a ház folyamatos fejlődésen, bővítésen és felújításokon ment keresztül. A szálloda 97 db kétágyas szobájának és 11 db apartmanjának a Balatonra nyíló csodálatos panoráma fokozza hangulatát. Míg most a Waberer’s vállalati üdülőjeként újul meg, vagyis a régi korok céges üdülőjének egyik prorotípusát üdvözölhetjük a 21. században.

A társaság, amely 2014-ben ismét kétszámjegyű árbevétel növekedést ért el, 5500 munkavállalót foglalkoztat, 1500 fővel többet, mint két évvel ezelőtt. A cég járművei és gépjárművezetői tavaly 2 millió fuvarmegbízást teljesítettek és 500 millió kilométert tettek meg Európa útjain, tíz százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A fejlesztések eredményként, valamint a takarékos vezetés ösztönzésének köszönhetően a 3300 kamion fajlagos üzemanyag-fogyasztása egy év alatt 2,5 százalékkal csökkent. Ez önmagában több millió liter fel nem használt gázolajat jelent. A károsanyag-kibocsátás egy év alatt sok ezer tonnával csökkent.