Ők voltak a logisztika szakmai kiválóságai

2022-ben a Tásaság meghirdette a 2021-es Év Logisztikai Menedzsere, az Év Beszerzési Menedzsere és Beszerzési Csapata, valamint a Logisztikai Kiválóság Díjat. A díjakat számos szakmai szempontot figyelembe véve gondos mérlegelés mellett az MLBKT szakmai Bíráló Bizottsága ítélte oda.

A neves szaktekintélyekből álló grémium a 2021-es Év Beszerzési Menedzserének Szőcs Gábort, a Bonafarm Zrt. műszaki beszerzési és támogatási igazgatóját választotta meg. Szőcs Gábor a Bonafarm Csoport beruházás beszerzési területének kialakításához egyedi és innovatív megoldást alkalmazott. Az általa kitalált és bevezetett innovatív módszertannak köszönhetően a beruházásokra kivitelezőként tekintenek és kontrollálják a teljes beszerzési folyamatot. A fejlődés folyamatos, a múltbeli tenderek során szerzett tapasztalatokat beépítik az új beruházások projektjeibe.

Continental Automotive Hungary Kft., NPM PEES csoportja (Non-Production Materials Production Equipment & Engineering Service) – az Év Beszerzési Csapata A Kékesi-Palya Tímea Team leader által vezetett csapat számos innovációt hajtott végre agilis módszertannal. Kezdeményezésükre egy cégcsoport szinten is egyedülálló applikációt fejlesztettek, amely a termelőgépek műszaki hibabejelentésére és a hibák nyomon követesére szolgál. A beszállítók értékelését projektenként végzik, amely így sokkal hatékonyabb és eredményesebb.

Kossuth József, az Év Logisztikai Menedzsere A 2021-es Év Logisztikai Menedzsere díjat ezúttal Kossuth Józsefnek, a Budapest Airport cargo vezetőjének ítélte az MLBKT bizottsága. József 2003-tól dolgozik a Budapest Airportnál különböző pozíciókban, 2014 óta pedig légiáruszállítási területen. Jelenleg a cég cargo vezetője. Munkájának köszönhetően a Budapest Airport légiáruszállítási környezetének jelentős fejlesztése, világszínvonalú cargo infrastruktúra kialakítása, a BUD Cargo City, valamint annak átadása valósulhatott meg. 2021-ben 35 százalékos cargo áruforgalom növekedéssel 5 év alatt megduplázva a reptér cargo közösség áruforgalmát. 

A Logisztikai Kiválóság Díj-at a Master Good Kft. és Gamma Digital Kft. közös projektje kapta Az idei évben az Master Good és a Gamma Digital Kft. közös pályázata „Raktárautomatizálás a Master Good kisvárdai és petneházi telephelyein” címmel nyerte el a Logisztikai Kiválóság Díjat, a magas színvonalú és nagy volumenű beruházás kiváló megvalósításáért és az ehhez szükséges rendszerintegrátori tevékenységért. 2020 -2021- ben a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. nagyszabású beruházások eredményeként Európa egyik legjelentősebb baromfi vágóhídját és továbbfeldolgozó üzemét hozta létre Kisvárdán és a közeli Petneházán. 

A beruházások egyik legfontosabb eleme az a két, önmagában is komplex automata raktári és anyagmozgató rendszer volt, amelyeket egy szintén magyar tulajdonú vállalkozás, a Gamma Digital Kft. valósított meg. A beruházások révén egy európai viszonylatban is élenjáró, teljesen automatizált gyártó és anyagmozgató rendszerek komplex együttese jött létre az északkelet-magyarországi régióban. Elismerő oklevélben részesült a Logi-Kom Kft. és a Webshippy Kft. 

Rendhagyó módon, a Logisztikai Kiválóság Díj kategóriában két pályázat is elismerő oklevelet érdemelt ki. A LOGI-KOM Kft. használati mintaoltalommal védett találmányával, a Logi-Kocsi nevű termékével érdemelte ki az elismerést. A Logi-Kocsi rendszer a vonatos beltéri anyagmozgató eszközök továbbfejlesztett változata, amelynek fejlesztésével a cég célja az volt, hogy teljesen nyomkövető, mégis egyszerű rendszert hozzanak létre, de számos, más – például az ergonómia és a munkavédelem – tekintetében is előre mutató logisztikai megoldás született. 

A Webshippy megváltozott üzleti kihívásokra való gyors és magas színvonalú reagálásért, a hazai viszonylatban elsőként megvalósított fulfillment megoldásért, a régió legmodernebb robotrendszerének kiépítési projektjéért veheti át az elismerést. A projektjük régiós szinten is újdonságnak számít, hiszen egyetlen fulfillment centerben sem érhető el ilyen robottechnológia. Ezáltal bármilyen méretű e-kereskedelmi vállalkozás számára lehetővé válik a rendelésteljesítés magasabb szintre emelése.

Az MLBKT elismerő oklevéllel jutalmazza a Hungaropharma Zrt.-t, a Covid-19 járvány elleni védekezésben betöltött különleges szerepéért és a feladatok kiemelkedő és magas színvonalú elvégzéséért.

Fotó: pixabay.com