Új logisztikai központ épül a Rossmann számára

Hosszú távra tervez a Rossmann Magyarországon, 2025 végéig egy 28000 négyzetméteres logisztikai központ átadását tervezik, amely egy 4000 négyzetméteres irodával egészül majd ki. A 20 milliárdos beruházás keretében egy olyan félautomata raktár valósul meg, amely nem csak egyedülálló a magyar kereskedelmi szektorban, de a későbbiekben további bővítéseket is lehetővé tesz.

A beruházás Üllőn valósul meg, ahol a vállalat jelenleg is üzemel. A helyszín kiválasztásánál figyelembe vették a településen és annak közelében élő kollégák nagy arányát, valamint a helyi önkormányzattal meglévő jó kapcsolatot is. A Rossmann számára a tervezés során kiemelten fontos szempont volt, hogy minél több zöldterület maradjon a telken.

Összesen több mint 100 fa és 5000 cserje telepítésével kalkulálunk. Az új központ a legmodernebb fenntarthatósági követelményeknek fog megfelelni, a tetőn napelemek kerülnek elhelyezésre, a fűtés az irodában és a raktár egy részén is hőszivattyús rendszerrel valósul meg, a parkolókban pedig elektromos autók töltésére is lehetőség lesz” – mondta el Farkas András, az épületberuházás projektvezetője.

„Nagyon örülünk, hogy a több éves tervezési folyamatot követően, egy összetett tender végén aláírtuk a szerződéseket. A raktári technológia a jól bevált conveyor, PickByLight és Voice picking ötvözése, amit az SSI Schaefer fog szállítani. Tervezésnél külön szempont volt, hogy több bővítési lehetőség is megjelenjen, ezzel segítve boltjaink és webshopunk fejlődését” – tette hozzá Szuchy Csaba, a technológiai tervezésért és a beszállító kiválasztásáért is felelős logisztikai vezető.

Az összesen 32000 négyzetméteres komplexumban helyet fog kapni az egész országot ellátó raktárbázis és egy modern iroda is. Épül egy minden igényt kielégítő hatalmas, modern konyha és étkező. Egy asztalnál ebédelhetnek majd a logisztikai és irodai munkatársak, ami cégkulturális szempontból is jelentős előrelépés lesz.

A mintegy 6 milliárd forint értékű technológiai beruházás a Rossmann önálló pénzügyi eredményéből valósul meg. A projekt fejlesztője a Panattoni, a komplexum tulajdonosa az OTP Ingatlanbefektetési Alap lesz. Utóbbit a Schönherr Ügyvédi Iroda, a Rossmannt a PWC Legal, míg a Panattonit a CMS és a Noerr Ügyvédi Iroda képviselte. A földmunkák 2024 januárjában indulnak. Az átadást 2025 végére, a költözést 2026 elejére tervezi a Rossmann.