WELL-előminősítést kapott az ACADEMIA

Az időnk körülbelül kilencven százalékát zárt térben töltjük. Ezért kiemelten fontos, hogy azok a (közösségi) terek, ahova naponta belépünk, ahol megfordulunk, mennyire támogatják egészségünket, biztonságunkat és jólétünket. A ConvergenCE szerette volna ezen a területen is a legjobb feltételeket biztosítani bérlőinek és a hozzájuk érkezőknek. Az ACADEMIA az első belvárosi épület, amely WELL-előminősítést kapott.

Környezetünk nagy hatással van az egészségünkre és a jólétünkre. Alapvető feladat most már a tervezőasztaloknál a számos pozitív, egészségközpontú megoldás, technológia ismerete és alkalmazása, beépítése is. Az ACADEMIA irodaház felújításának kezdetén is középpontba került az egyén, a munkavállaló, az épületet meglátogató vendég.

A tíz éven át fejlesztett és legújabb kutatási eredményekkel megtámogatott WELL olyan épületeket és szervezeteket lát el tanúsítványaival, amelyek a legjobb feltételeket biztosítják a tökéletes munkavégzéshez, a testi és lelki egészséget helyezve a fókuszba. A projekteknek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk például a levegő, a víz, a hőkomfort, a fény, a mozgás, a hangok, az elmét befolyásoló impulzusok minőségére, állapotára. A projektdokumentáció leadását és a tesztidőszak elteltét követően 2024 tavaszán szerezheti meg végső WELL Platinum és Gold minősítését az épület.

“A tökéletes munkakörülmények biztosítására minden irodaházunknál kiemelten figyelünk, ezért nagyon fontosak ezek a visszajelzések. Ezúton szeretném megköszönni a Greenbors Consulting-tól Kurucz Reginának a munkáját, aki rengeteget tett azért, hogy az ACADEMIA elsőként kapja meg ezt az elismerést a belvárosban. Külön örömöt jelent, hogy az Access4you tanúsítványát követően egy másik minősítő is úgy ítélte meg, hogy a tervezési- és az azt követő fejlesztési időszak alatt hozott döntéseink jónak bizonyultak és egy olyan minőségű épület nyithatta meg általa a kapuit, ahol a legkorszerűbb, legmodernebb dolgok kerültek beépítésre” – mondta Zeley Gábor, a ConvergenCE vezető projektmenedzsere.