Ez az irodaház a budapesti Duna-part új ékköve

A Millennium Gardens irodaház a TriGranit által alapított Millennium Városközpont méltó befejező projektje a Müpa és a Nemzeti Színház szomszédságában. A fejlesztés első fázisa valósult meg, a beruházás befejezése után a két épületszárny összesen több mint 37 ezer négyzetméter bérbeadható területtel és közel 600 parkolóval rendelkezik majd.

Az A+ kategóriás irodaház első üteme jelenleg 90% feletti bérbeadottságú. A Revetas Capital által finanszírozott épület a magyar piac egyik legreprezentatívabb irodaprojektje, az ESG szemléletű fejlesztések zászlóshajója.

Az épület mintázatát a dunai panorámát biztosító tetőteraszok határozzák meg, emellett a földszinten kert, illetve a szomszédos, másfél hektáros zöld terület és sétány, továbbá maga a Duna biztosítja a természetközeli környezetet.

Természetesen okos és kényelmi megoldások is segítik a bérlőket, így a QR kódos beléptető rendszer, a rugalmasan foglalható parkolóhelyek, a közösségi épület applikáció, illetve az ezer négyzetméteres, 300 fős étterem, amely valódi kulináris élvezeteket nyújt a dolgozóknak.

Az épület elnyerte a BREEAM excellent tanusítványt is, így többek között az elektromos autóval érkezők számára töltőpontok épültek, a biciklivel érkezőknek biztosítják az öltözési és tisztálkodási lehetőséget.

A hulladékgyűjtés szelektív, az épület liftjei, hűtés/fűtés-rendszerei és mozgásérzékelős világitástechnikái energiatakarékosan működnek. Az épülethez tartozó kert öntözése az esővíz gyűjtő öntözőrendszerrel történik, a friss és tiszta ivóvizet az ivóvízszűrő rendszer biztosítja a dolgozóknak. Valamint a mozgáskorlátozottakra is gondolva az épület akadálymentesített.

A pandémia miatt kiemelten fókuszálnak az anticovid megoldások megvalósítására, úgy mint az épület légkezelő rendszerének UV tisztítására, vagy az érintésmentes lift és beléptető rendszerek kialakítására.

Ide kattintva megtekinthető egy drónvideó az épületről.

Az Év Irodája pályázatranovember 30-ig itt lehet nevezni.