Gigantikus építmények lepték el Budapestet

Hogy nézne ki a világ legnagyobb légi járműve vagy gömb alakú épülete Budapesten? A National Geographic futurisztikus grafikákon mutatja meg, milyen lenne, ha a Föld különféle pontjain lévő rekordépítmények egyszer csak a mi fővárosunkban jelennének meg.

Óriás LED-gömb a Fővám téren

Bizony még a Corvinus tekintélyes épületéről is elvonná a figyelmet, ha a világ legnagyobb gömb alakú épülete a Fővám térre kerülne. A Las Vegasban található Sphere homlokzatát egy 54 000 m2-es képernyő borítja és olyan fényes, hogy még az űrből is látható.

Gigantikus híd a belvárosban

Ha a Msikaba folyó felett jelenleg épülő, 600 m hosszú hidat Budapest belvárosában, és az eredeti 200 méteres magasságában akarnánk elhelyezni, két Gellért-hegyet is összeköthetnénk a Duna felett. A híd pilonjai ráadásul olyan magasak lennének, mint egy 40 emeletes épület.

Léghajó a Duna felett

Már javában folyik a világ legnagyobb légi járműve, a Pathfinder 1 léghajó építése. Azért, hogy mi is el tudjuk képzelni, mekkora is lesz ez a 122 méteres, négy kék bálna hosszának megfelelő léghajó, a NatGeo megmutatja, mit látnánk, ha éppen ikonikus hidunk, a Lánchíd felett repülne el.

Alagút a város körül

Mekkora területet ölelne körbe Budapesten a jelenleg az Alpok alatt épülő, 55 km-es Brenner-bázisalagút? Képeken nézhetjük meg, mit is jelentene, ha Magyarországon közúti akadályok nélkül, a föld alatt tehetnénk meg egy ekkora utat. Budapesttől Oroszlányig például akár alig 15 perc alatt juthatnánk el a föld alatti vasútvonalon!

Hamarosan azt is megnézhetjük, hogyan készülnek ezek a mérnöki csodának számító épületek – természetesen valós helyükön, Las Vegasban, Kaliforniában és Afrikában. A NatGeo új, Megépíteni a lehetetlent című sorozatával mi is benézhetünk majd a szinte lehetetlen léptékű építkezések kulisszái mögé.