Elindult a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram

A szankciók miatt az energiaárak, az alapanyagárak és az infláció is az egekbe szöktek, így a vállalatok is egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. A kormány célja világos: el kell kerülni a recessziót, meg kell védeni a családokat, a munkahelyeket, a teljes foglalkoztatottságot, ezért a kormány létrehozta és elindítja minden idők egyik legnagyobb, vállalatoknak szóló hitelprogramját.

A 700 milliárd forintos kerettel elérhető Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram olcsó forrást biztosít a vállalkozások számára. Szemben a jelenleg elérhető 20 százalékos kamatokkal a program hiteltermékei a futamidő végéig fix kamat mellett lesznek elérhetők, forint hitel esetén jellemzően legfeljebb 6 százalékos, euró hitel esetében jellemzően legfeljebb 3,5 százalékos szinten.

A hitelprogram ráadásul az energiahatékonyságot javító beruházásokhoz még ennél is kedvezőbb feltételeket kínál. A kormány mindenkit arra biztat, hogy mielőbb tájékozódjon az Eximbank honlapján és éljen a lehetőséggel. A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogrammal a kormány 2023-ban már mintegy 3000 milliárd forintnyi, azaz a GDP 4 százalékának megfelelő finanszírozási forrást biztosít a vállalatok számára a Magyar Fejlesztési Bank és az Eximbank hitel- és tőkeprogramjain, valamint a Széchenyi Kártya programokon keresztül.

Fotó: Getty Images