Az Év Irodája győztesei kapták a fődíjat Az Év Üzletembere gáláján

A díj másik két nyertese Szatmári Zoltán, a Szatmári Kft. vezére, valamint Majoros Béla és Majoros Csaba, a Csaba Metál Zrt. alapítója és ügyvezetője. A független bírálóbizottság döntésének értelmében Szatmári Zoltán érdemelte ki a Vállalkozói szellemiségért különdíjat is, amelyet 2019-ben, Demján Sándor emlékére hozott létre az EY. A Magyarországon már másfél évtizede működő program olyan üzletembereket ismer el, akiknek sikerei jelentős gazdasági és társadalmi változásokat mozdítanak elő. A zsűri a fődíj mellett öt különdíjjal értékelte a vállalati szektor legfontosabb fejlődési területein kiemelkedő teljesítményt felmutató cégtulajdonosokat is.

Rencz Botond, az EY nemzetközi vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy az idén is példamutató vállalkozókat díjazott a bizottság, akik az elmúlt időszak nehézségei ellenére kimagasló pénzügyi eredményeket értek el, és elismerésre méltó munkát végeznek a környezetvédelem, a közösségek megsegítése vagy akár az egészséges életmód népszerűsítésének területén. A fődíjas testvérpár, Lévai Bálint és Lévai Balázs Európa egyik vezető étrend-kiegészítő márkájáva emelték a BioTech USA-t. A családi vállalatot 2014-ben vették át szüleiktől, és vezetésük alatt a magyar tulajdonú cég 57 milliárd forintos árbevételű nagyvállalattá nőtte ki magát.

Tavaly Az Év Irodája versenyen a BioTechUSA irodaháza nyerte el a fődíjat.  Az óbudai irodaépület megépítése 2017 év végén kezdődött ugyanazon a saját telken, amely annak idején a mindössze néhány fős családi vállalkozásnak is otthont adott. Hogy a beruházás volumenét érzékeltessük, a komplexum helyén pár éve még csupán egy szerény raktárépület állt, a BioTechUSA vezetősége pedig régi irodájából kitekintve aligha hitte, hogy hamarosan egy 3 200 négyzetméteres és 500 fő befogadására képes épület áll majd az előkertben. A szadai gyárhoz hasonlóan saját ingatlanfejlesztés és -kivitelezés eredményeképpen átadott irodát 2020 nyarán vették birtokba a sport és egészséges életmód mellett elkötelezett dolgozók. 

A Tibor Csillag Architects tervezésében elkészült iroda 800 négyzetméternyi külső beton burkolata erőt és szilárdságot sugall. Az épület külső megjelenését a 4 400 méternyi lamella ritmikus kiosztása teszi karakteressé. A lamellák a déli, dél-nyugati homlokzatot árnyékolják, így nagy mennyiségű hűtési energiát spórolnak meg. Az épület hűtését és fűtését megújuló energia látja el, az energetikai besorolása közel nullás.

A négyszintes irodaépületet tágas terek, világos szobák, modern és letisztult design, fölösleges kiegészítőktől mentes, logikusan felépülő térszerkezet jellemzi. A belső fa enteriőr, az átrium függőkertje és az egyéb élő növényes kiegészítők a nyitottságot, természetközeliséget és társadalmi felelősségvállalást hangsúlyozzák. A cég multikulturális, modern infrastruktúrája befogadó, családias légkörrel és transzparenciával párosul, melyet mi sem példáz jobban, minthogy az üvegfalú vezetői irodák befelé néznek és folyamatosan nyitva állnak a munkatársak előtt. A BioTechUSA otthona saját ebédlővel, rekreációs helységekkel, a közösségi terek csocsóval és ülőpuffokkal gazdagon felszerelve ösztönzik a munkatársak spontán együtt töltött idejét és kreativitását.

Fotó:  azevirodaja.hu és MTI/Kovács Attila  A fődíjjal kitüntetett Lévai Bálint (b4) és Lévai Balázs (b5), a BioTechUSA vezetői, az év üzletembere díj kitüntetettjei, Szatmári Zoltán, a Szatmári Kft. vezetője (b2) és Majoros Csaba, a Csaba Metál Zrt. alapítója és ügyvezetője (b8), a digitális megoldások különdíjjal kitüntetett Perényi András, a Webshippy vezérigazgatója (b), az életminőség fejlesztése különdíjjal kitüntetett Katona Zoltán, a KATKER 2005 Kft. alapítója (b7), az újgenerációs gyártástechnológiák különdíjjal kitüntetett Szabó Imre, a Bold Agro Kft. ügyvezetője (j), valamint Rencz Botond, az EY nemzetközi vezetője (b6) Varga Mihály, a KÉSZ Holding Zrt. alapítója (b3).