Pátyon nyit új bázist a Gebrüder Weiss

Élvonalbeli nemzetközi szállítmányozó és logisztikai cég lesz a HelloParks Páty megapark PT2-es raktárcsarnokának első bérlője. Az ipari park második épületeként jelenleg fejlesztés alatt álló 42 ezer négyzetméteres ipari ingatlanban 22 ezer négyzetmétert bérel a vállalat, amely 2024 nyarán költözik be az új épületbe.   

A piacon dinamikusan növekvő HelloParks alig két és fél éve indult, de a PT2-es csarnokkal már a 9. spekulatív fejlesztésű épületének kivitelezési munkálatait kezdte meg Magyarországon. A vállalat jelenleg építés alatt álló raktárcsarnokai kizárólag a legmagasabb, Outstanding BREEAM New Construction előírásoknak és az EU Taxonómia követelményeinek megfelelően készülnek, így a PT2 is az elérhető legszigorúbb minősítés megszerzését célozza. Az ipari ingatlan közvetlenül a nemrég használatbavételi engedélyt szerzett, 58 ezer négyzetméteres PT1 szomszédságában épül, amelynek még kiadó területeire szintén előrehaladott bérleti tárgyalások zajlanak. 

A Gebrüder Weiss Kft. 33 éves történetének legátfogóbb fejlesztési programja részeként 2021-ben Zalaegerszegen és Pécsett létesített két új, egyenként 2,5 ezer négyzetméter területű telephelyet, 2022 év elején pedig Polgáron, valamint Szegeden egy-egy 2900 négyzetméter területű csarnokot. A fejlesztésekkel a GW Kft. 6 egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel felruházott régióra osztotta magyarországi hálózatát és megteremtette az egy kézben lévő országos lefedettséget.

A GW telephelyhálózata az országban mindenhol a teljes szolgáltatási palettát biztosítja azonosan magas színvonalon ügyfelei részére. A dunaharaszti központban, Vecsésen, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson és Győrben változatlan a kiszolgálás, a vállalat magyarországi telephelyeinek kapacitása eléri a 90.000 négyzetmétert. 

A Gebrüder Weiss cégcsoport számára stratégiailag fontos új logisztikai bázis, a meglévő központ mellett az új üzletszerzés kiemelt helyszínévé vállhat – már rövidtávon is-, mind lokációban, mind szolgáltatási szinten igyekeztünk optimális megoldást választani operációnk számára” – mondta Bencsics Balázs a GW országos logisztikai termékmenedzsere a tranzakció kapcsán. 

Nagy öröm és büszkeség számunkra ez a megállapodás, hiszen kezdeti víziónk köszön vissza a Gebrüder Weiss-al kötött megállapodásban is. Az egyre élesedő hazai ipari piacon továbbra is a saját utunkat járva törünk előre, amelyhez erős támogatást jelent kiváló és elszánt szakértői csapatunk” – összegezte Pozderka István, a HelloParks üzletfejlesztési igazgatója.