Bírja a versenyt a magyar bútorcég a globális mezőnyben

„Ha bútort keres, RS!” – ez a szlogen már 31 éve ismerősen csenghet, hiszen a magyar bútorcég nagyáruházaival stabil szereplője a hazai piacnak, ráadásul az egyetlen hazai tulajdonú vállalat az élvonalban. Az üzleti sikert nemcsak a számok tükrözik, hanem az országszerte zajló fokozatos terjeszkedés is.

A nagy múltú bútoráruház-lánc jól ismert szereplője a hazai piacnak, hiszen a legnagyobb forgalmat bonyolító magyar márka az IKEA, a MMX csoport (XXXLutz, Möbelix, Mömax) és a Jysk lakberendezési áruházak után, annak ellenére, hogy más piaci szereplőkkel szemben itt lakberendezési tárgyak nélkül tényleg csak bútorokkal, közöttük a magyar bútorgyártás legnívósabb termékeivel találkozhatunk.

Az RS Bútor azonban az eddigiekhez képest is drámai növekedésen ment keresztül az elmúlt évben, hiszen éves árbevételük jelentősen, közel 20 százalékkal nőtt, mutatva a hazai vásárlók növekvő érdeklődését. A fejlődés mértékét jelzi az is, hogy a pár éve megindult vidéki terjeszkedés mellett a cég újabb RS Konyhastúdiót nyit, ezúttal a nyíregyházi MediaMarkt-tal együttműködésben.

Ez a koncepció a Pólus Centerben már 2 éve működik: a MediaMarktban, az RS hibrid bemutatótermében együtt kínálják a konyhabútorokat, valamint a hozzájuk illeszkedő háztartási gépeket és eszközöket, amelyek mindegyike meg is vásárolható. A nagy sikert aratott shop-in-shop koncepció már elérhető Nyíregyházán.

„Az együttműködésünket az a közös felismerés szülte, hogy így jobban ki tudjuk szolgálni a vevőinket – magyarázta a lépés okait Pólya Ádám, az RS Bútor ügyvezetője. Így a vásárlóink minden korábbinál komplexebb szolgáltatást kaphatnak. Profi tervezők segítenek a konyhabútor megtervezésében és a hozzá tökéletesen passzoló gépek kiválasztásában, ezeket helyben azonnal meg is rendelhetik, és a gyors gyártást követően a beszerelés során a kulcsrakész átadásig mindenhez tudunk szakembert biztosítani”.

„Mindig keressük a vásárlóink számára előnyös együttműködési lehetőségeket és az RS Bútorral megvalósított szolgáltatáscsomagunk éppen ilyen. Nagy segítség lehet a felújítás vagy építkezés bonyolult és sokteendős feladatlistáján két ilyen fontos lépést összevonni és leegyszerűsíteni. A két cég szakembereinek összehangolt munkájával probléma helyett élmény lesz a tervezés és gond nélkül valósulhat meg álmaink konyhája” – tette hozzá Szilágyi Gábor, a Media Markt Magyarország ügyvezető igazgatója.

Fotó: RS Bútor