5+1 cserépkályhás otthon

Egy csipet Toscana Pécsett: házi könyvtár, perzsaszőnyeg, cserépkályha

Ez nem is ház, inkább egy birtok, ahova bizonyára sokan vágynának költözni. Nehéz elhinni, de igaz, hogy a belvárostól mindössze néhány percnyi autóútra található. A mediterrán stílusú épület a hatalmas zöld területtel körbeölelve, a nagy belmagasság adta lehetőségekkel egészen különleges hangulatot ad a háznak. Ritkán látunk amerikai konyhás, polgári berendezésű nappalit, amelyet felülről és körbe is egy könyvtárszoba ölel. Az enteriőr ékköve pedig az egyedi készítésű, fatüzelésű cserépkályha, amelynek hője a padlófűtést egészíti ki.

Ámulatba ejtő, egyedi otthon

Ez a kétszintes családi ház Mosonmagyaróvártól 5 kilométerre, Máriakálnokon helyezkedik el. 1992-ben épült, azóta pedig több felújítást is végeztek rajta. 200 négyzetméteren mindössze 3 szoba terül el, tehát a terek kicsit sem szűkösek. Minden helyiség kialakítása egyedi, a mediterrán világot idézi, de egy csipet Ázsia is keveredik bele, egyáltalán nem megbontva a harmóniát. Az otthon melegét cserépkályha, kandalló és gáz-cirkó fűtés együttese biztosítja.

Télen is a Balatonnál

Ez a minőségi alapanyagokkal nemrégiben felújított ház is új lakóit várja. A Balatonalmádi Öreghegyen található örökpanorámás ház szinte minden helyiségből, és még az udvarról is látható a Balaton, közel a stand is, így nyáron igazi nyaralásérzést biztosít. A téli, bekuckózós időszakban sem kell unalomtól és a rossz időjárástól tartani. Az utcán télen is könnyű közlekedni, a ház pedig abszolút téliesített, a megfelelő hőérzet biztosításáról gázfűtés radiátorok gondoskodnak, amit egy nagyon szép, néhány éve telepített cserépkályha egészít ki.

Finn kályhás nappali Pestlőrincen

Pestlőrinc Szent Imre kertvárosban várja új tulajdonosát ez az ikerház-fél. Hatalmas ablakai sok természetes fényt engednek be a terekbe, nyáron ezért a nap melegíti fel a nappalit, télen viszont összetett fűtési rendszerrel tartható fenn a megfelelő hőmérséklet. A finn kályha a lakberendezés egyik központi látványeleme is, és még sütőtere is van. A kályha mellett gáz-cirkó és padlófűtés gondoskodik a melegről. Az emeleti fürdőszoba padlófűtéses, a három szobában pedig radiátor osztja el a hőt. A rezsi kimondottan alacsonyan tartható.

Klasszikus, de modern, nádtetős parasztház

Nádtető, tornác, terméskő. A Balaton északi-partján, Lovason áll ez a műemlék jellegű parasztház, amely akár 2 generációs otthonná is alakítható a tetőtér beépítésével. A 4 szobás ház jelenleg is két lakrészre van osztva, közöttük pedig egy borospince helyezkedik el. A belső terek egyik meghatározó eleme a mentazöld cserépkályha, amelyet elektromos fűtés egészít ki. A felújítás folyamán modern hőszigetelő és fűtési megoldásokat építettek az egyébként klasszikus parasztházba, a végeredmény pedig egy igen vonzó, de nem hivalkodó családi otthon lett.

Kertes házas övezet, de közel a városi élet lüktetése is

Ez a XV. kerületi családi ház szinte teljes körű felújításon van túl, és jelenleg új beköltöző családot keres. Az ingatlanban a fűtésért és meleg vízért kombi cirkó kazán felelős, kiegészítésül pedig a falba beépített cserépkályha szolgál. Mivel több helyiség közé helyezték el és építették a falba, praktikus, hiszen ezeknek a szobáknak a hőmérsékletéhez sokat hozzáad.