Egy egész városnegyed újul meg Budapesten

Egy kisváros teljes lakosságának megfelelő otthont biztosít a Cordia által eddig értékesített lakásmennyiség. A fejlesztő most Budapesten egy új, nagyszabású városrehabilitációs projektet is tervez.

Óriási mérföldkőhöz érkezett Magyarország vezető lakásfejlesztője: a Cordia International 2023-ban értékesítette a 10 000. lakását. Ez, a közel két évtizedes működés során elért mennyiség nagyságrendileg 17 000 lakónak biztosít otthont. A Cordia projektjei sok esetben nem csak új lakásokat jelentenek, hanem komplex városnegyed-megújító fejlesztéseket. Ezek legjobb példája Budapest legszélesebb sétálóutcája, a Corvin Sétány kialakítása, illetve az azt körbevevő negyed teljes megújulása. Itt a Cordia közel 3000 lakást épített fel, bruttó 200 ezer négyzetméteren, emellett pedig 23 ezer négyzetméter közterület kiépítését, felújítását végezte el a Futureal-csoport égisze alatt.

Hatalmas mérföldkő a Cordia életében a 10 000. lakás értékesítése, amit egy olyan szakértői csapattal értünk el, amelyben számos kolléga a kezdetektől velünk van. Az elmúlt közel húsz évben a Futureal-csoportnál sikerrel ötvöztük a lakó-, a kereskedelmi és az irodai fejlesztéseket a hazai és nemzetközi városrehabilitációs projektjeinkben. Ennek a szinergiának köszönhető többek között az ikonikus Corvin Sétány megszületése is. Ez az két évtizedes tudás segít bennünket a következő grandiózus hazai projektünk, a Marina City megvalósításában is” – tette hozzá Futó Gábor, a Futureal-csoport társalapítója és főrészvényese.

A tervek szerint hamarosan elindul a cégcsoport következő, hasonlóan nagyszabású városnegyed-rehabilitációs projektje, a 1,2 km közvetlen Duna-parttal rendelkező Marina City. Itt a fejlesztésnek köszönhetően egy 14 hektáros, volt ipari terület zöld oázisként éled újjá. A meghosszabbított észak-pesti folyóparti sétány közvetlen szomszédságában, a belvárostól karnyújtásnyira épülő lakóházakat 90 ezer négyzetméteres parkosított zöldterület veszi majd körbe. Mindemellett a társaság külföldi piacain szintén egyre inkább meghatározónak számítanak a városnegyed-megújító fejlesztések.

Fotó: cordia.hu – Marina Portside